Nöt, Quinoa & Choklad Bars

IMG_7794

CHOKLADENS DAG, hörni. Tror ni jag missade det? Absolut inte, kan jag lova!

Då jag är lite febrig och i stort behov utav återhämtning, passade både choklad & hemmaspa utmärkt idag. Mamma har nämligen nyligen kommit hem från Skottland, där hon köpt ett ekologiskt lavendel badsalt. Så i min ”tillfriskningsprocess” passade jag på att lägga mig i badet tillsammans med en skål fylld med olika sorters choklad. Kändes välbehövligt och även rätt lyxigt där i badet!

IMG_7797

Jag glömmer inte bort er, utan bjuder på ett HELT GALET och underbart recept på Bars. Detta underverk gjorde jag och Anna tillsammans för flera månader sedan. Och ärligt talat, tvingar ni mig välja en efterrätt att äta varje fredag hela livet ut, då väljer jag dessa utan att tveka!

IMG_7802

Nöt, Quinoa & Choklad Bars

(Recept inspirationen härifrån)

cirka 18 stycken

2 tsk kokosolja
10 mjuka dadlar
1 dl/ ca 250 g Mandel- eller jordnötssmör
1 tsk färsk finriven ingefära (kan uteslutas)
1/2 dl / ca 80 g pumpafrön
1 dl / ca 80 g puffed quinoa (liknande)
En handfull hackade pistaschnötter 
Ev. en nypa fling- eller havssalt

100 g mörk choklad (70%) (Jag gillar att variera, ibland vanlig, ibland apelsin- eller mint smak)
1/3 dl kokosflingor eller kokoschips

IMG_7805

Gör såhär:

Smält kokosoljan i en kastrull/gryta på låg värme. Mosa därefter dadlarna med en gaffel. Tillsätt de mosade dadlarna, nötsmör och ev. riven ingefära i kastrullen/grytan. Rör runt ordentligt, tills det blivit hyfsat ihop rört och jämt. Låt detta värmas på låg värme i några minuter, ta därefter undan kastrullen från plattan. Addera pumpafrön, Quinoa puffar och hackade pistaschnötter. Smaka och addera saltet om det behövs (beror helt och hållet på sältan ifrån nötsmöret)

Ta fram en rektangulär form/burk och placera ett bakplåtspapper i. Skopa ner den kladdiga smeten där i. Använd handflatan för att få det så tight som möjligt. Ställ in i frysen medan du förbereder CHOKLADEN. Smält chokladen i dubbelkastrull, vilket innebär att du har en större kastrull fylld med vatten och en mindre kastrull som ”flyter” där i. I den mindre kastrullen smälter du chokladen. Ta därefter ut din form ur frysen, toppa med härlig smält choklad. Strö över kokos och stoppa in i frysen tills de blivit alldeles lagom stelnade. Går att förvara i frysen flera månader framåt, så känn ingen tvång att äta upp allt den närmaste veckan. Även om det är lätt hänt med dessa godingar! 

IMG_7806

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Nöt, Quinoa & Choklad Bars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>