Questions about Yoga

IMG_1636 1

Jag kan ärligt säga att mitt beslut att börja yoga är ett av de bästa besluten i mitt liv.

Jag har kört yoga regelbundet i hela fyra år nu, alltså sedan jag var ca 15 år gammal. Har även under hösten haft barnyoga för barn i 5-7 års åldern och hoppat in för de som är snäppet äldre. Jag har lärt dem grundpositioner. Vi har haft kul med sagor. Myst med massage. Jag har fått vara med och ge dessa barn en inblick i något så fantastiskt som yoga.

IMG_1645 1

Yoga kan omfatta så olika saker, beroende på vem vi frågar i världen. Jag kör till störst del Hatha och Ashtanga yoga, vilket är de vanligaste varianterna på till exempel gym. Sedan kör jag också Yinyoga, vilket har blivit min absoluta favoritform. I Yinyogan är du oftast kall, håller stretchen i 3-5 minuter och jobbar därmed mer med bindväven än med själva muskeln.

IMG_1650 1

Hur ofta? Oftast blir det styrkeutmanande flöden 1 till 2 gånger i veckan. Yinyoga 2 till 4 gånger, då räknar jag allt från 10-100 minuter. Yogans positioner följer också med mig i vardagen: När jag vaknar sträcker jag oftast ut. När jag är stressad kan jag lägga mig i barnets position. När jag är i trädgården kan jag helt plötsligt få för mig att öva handstående/huvudstående. Mitt under en promenad kan jag stanna upp och sätta mig ner, andas ut.

IMG_1673 1

Varför började jag yoga? Haha, min mamma tyckte att jag var för stel. Oja, stel är bara förnamnet. Brukar skylla det på fotbollen, fast egentligen vet jag att det berodde på nästan obefintlig stretch efter själva träningen.

IMG_1707

Vad har yogan gett mig? Tålamod, haha dock inte till 100% i alla lägen, men tusen gånger bättre än tidigare! Grundstyrka. Bättre på att njuta av nuet. Mindre magont = bättre på att hantera stressiga situationer. Smidighet, jag kan nu för tiden röra mig hyfsat ok till musik! Ny syn på vår kropp och dess förmåga. Prioriterar vila och att andas.

Det bästa av allt är känslan direkt efter mina yogaflöden, fylls av tacksamhet ända ut i benmärgen och det är då, där på mattan jag mår som bäst.

IMG_1661 1

Yogan har även lärt mig acceptera och förstå utveckling.

Vi alla är olika byggda, våra kroppar ser inte likadana ut. Vilket bidrar till att positioner tar olika lång tid. Här ovan ser ni en av de positioner som gått väldigt långsamt för mig. Ändå är jag så förbaskat stolt över mig själv. Här ovan sitter jag framåtlutad till mitt för stunden max. Vad är det för speciellt med det? Jo, när jag började yoga för fyra år sedan. Då kunde jag knappt sitta där utan ramlade bakåt. Vi är alltså olika & kommer alltid att vara. Vilket är ett av de viktigaste insikterna yogan gett mig.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Questions about Yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>