Buckwheat muffin-bread i repris

IMG_7947

Detta fantastiska bröd, Buckwheat muffin-bread, bakade jag tidigare i år, rättare sagt i mitten utav sommarmånaden Juli. Dessa var så himla goda. Därför tänkte jag påminna er och även mig själv om dess existens. Jag har nämligen inte gjort dem på ett tag och känner att det snart är dags igen.

IMG_7951

Buckwheat muffin-bread, 5 stycken
1 1/2 dl vatten
3 msk chiafrön
2 dl Bovetemjöl
1/3 dl kokosmjöl
1/2 dl havremjöl (går att byta ut)
1 tsk bakpulver
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk smält kokosolja
1 tsk salt
pumpafrön och mullbär, ca 2 msk av varje. (går att byta ut mot solrosfrön, hackade nötter..)

IMG_7953

1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Blanda chiafrön med 1 dl av vattnet. Låt det stå och dra i 3-4 minuter.
3. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke, börja med de torra ingredienserna.
4. Blanda ihop detta med chiafrönen.
5. Klicka ut i muffinsformar, jag använde mig av en färdigformad muffinsplåt. Grädda i ugnen runt 15-20 min. Beroende på er ugn.
PS.. De får ingen gyllenbrun yta utan är ganska neutrala.

IMG_7966

Är det någon av er som testat att göra dem? Vart det lyckat eller inte? Och viktigast, är de värda att göras igen?

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>