Havregrynsgröt med kokos & banan

IMG_1216

Havregrynsgröt är en vanlig kombo som, om jag gissar rätt, står på flera miljoner människors frukostbord idag. Ett av dessa miljoner frukostbord är mitt ljusbruna bord. På bordet står dock inte den vanligaste sorten utan jag har kokt min i ris- och kokosdryck, samt tillsatt mosad banan.

Måste verkligen poängtera att detta är en utav de absolut godaste gröt-smaksättningarna jag vet.  Skippa saltet idag och låt denna dryck (alt. liknande) förgylla er morgongröt.

IMG_1217 1

 

Havregrynsgröt med kokos & banan

1 portion
2 dl Ris- och kokosdryck (alt. liknande)
1 dl havregryn (boveteflingor, rågflingor går lika bra)
1/2 - 1 mosad banan

Gör såhär:

Mosa bananen i en skål, koka upp gryn och dryck i en kastrull, rör om ibland, ca 1-2 min. Tillsätt bananen, rör om en extra gång. Låt puttra ca 1-2 minuter till, färdigt när gröten har den konsistens som du vill ha den i.  Krämighet är det iallafall gott om kan jag lova!

Toppa med vad du vill! exempelvis kokosflingor, frön av olika slag… 

IMG_1214

Hoppas ni haft en kanon bra start på dagen, alternativt göra dagen bättre från och med nu? Höstlovet är i vilket fall som slut och det är inte värt att deppa över detta. Dock ska jag vara ärlig och erkänna, jag är en av dem som för stunden skulle vilja spola tillbaka tiden till lovets början. Eller framåt, till en månad fylld utav värmeljus, pyssel, saffran och en ständigt nästan kittlande längtan till julafton.

IMG_1216

 

 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Havregrynsgröt med kokos & banan

  1. Gud va gott det ser ut!
    Jag har precis skrivit ett inlägg om mina åsikter kring kroppskomplex så om du har lust kan du gärna få gå in och kika på det! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>