Doften av kanelbullar

IMG_7010

En tanke som relativt nyligen dykt upp, bokstavligt talat igår och följt med mig till nu. Det är en tanke som snuddar vid ett av våra sinnen, som i mitt fall använts allt för sällan. Luktsinnet. Eller egentligen känner jag dofter nästan hela tiden och precis som många andra reagerar jag om någon bakat bullar eller ställt nyplockade blommor i köket. Men det jag menar är att jag tidigare låtit dem passera nästan direkt. De har inte fått stanna kvar för en extra tanke.

15 november (1)

Det där med dofter. Istället för att låta doften passera borde vi lägga några sekunder på att iallafall försöka sätta ord på vad doften ger oss. Vart kommer doften ifrån? fältet, blommorna, brasan. Hur får den mig att må, vilka känslor är det som poppar upp? lycka, lugn, spänning.

IMG_5586

Ett ganska så hyfsat bra exempel på det här med doft och känslor, om jag får säga det själv: Igårkväll under en kort kvällspromenix ute i mörkret. Trots att jag fortsatte gå så stannade jag upp, i huvudet, i tankarna och kände efter. Hösten som sprakade med en fuktig, skarp och kylig doft som trots det är fylld utav värme.  Jag tror faktiskt att luktsinnet kan öppna upp så mycket mer av ens värld och dessutom lära en att leva mer i stunden. (Något som jag absolut måste öva på, hehe eftersom someone called ”future”  is a common guest in my head)

kanelbulle2 small(bild härifrån)

Jag menar, det är ju galet härligt med rosor på köksbordet, hembagerier på stan och att befinna sig i ett hus där kanelbullarna precis tagits ut ur ugnen.. Gjorde ni några kanelbullar igår? eller den mer väsentliga frågan, hur luktade det?

blogstats trackingpixel

21 reaktion på “Doften av kanelbullar

    • Ja det förgyller verkligen vardagen, vilken fin kommentar gör mig varm i hela kroppen av att tänka på dessa fina platser 😀

  1. Om man bara vågar släppa alla prylar för ett tag och vara i nuet tycker jag man upptäcker sina sinnen så mycket lättare! Och vem känner inte igen doften av nybakta kanelbullar? :)

  2. Svar: Härligt att jag har en stammis redan innan jag öppnat ett brunchställe wie haha! Hör av dig om du är i göteborg någon gång så ska jag bjuda på brunch hehe :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>