Glutenfri pastarätt med rödbetsfärs

mOxQYN2XXD7F8JRbeEE-bYCoCvNc0oHd7SHwDNcOuOk

Det här med att komma hem efter en lång dag och bli bjuden på en riktigt fräsch måltid. Dessutom en grön sådan, fylld med massor utav viktiga näringsämnen som kommer att hjälpa mig hålla energin på plats.

woR_7rI8_Nohrsm9aCZ6fU-pULcUQSEW4Rmto6Tf1JI

Jag äter nästan aldrig nötfärs längre, förutom om jag är bortbjuden. (både av etiska själ & för att jag helt enkelt inte är sugen på det) Dock hade mamma köpt hem en riktig kvalités nötfärs. Ekologisk och gårdsslaktad på en gård inte alls långt härifrån. Den här färsen tycker jag smakar betydligt godare än vanlig med en ytterst mild och nötig smak, vilket påminner om soja/quorn färs.

AV5sLW-QV-fXoq-8RTVwHSXgUHToct_gUdSZ6inO5mI

Mamma stekte färsen, därefter hade hon i rivna rödbetor, chiliflakes, timjan, vitlök, spiskummin, riven smakrik ost, salt & peppar. Till detta serverades glutenfri spaghetti, kålrabbi, ett salladsblad och getost ifrån Hejtorp Gårdsmejeri.

wA3ZzevSwFqvQGOIo63bH4y2heel2087hTrU6Re95Dw

De genomskinliga stavarna på tallriken, vet du inte vad det är? Då har du missat något, det är en grönsak som kallas för kålrabbi. Som konstigt nog har en väldigt svag smak av kål och är mer lik en morot.  Jag skulle bäst beskriva den som en krispig, saftig och oerhört fräsch grönsak att äta både som snacks & till maten.

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Glutenfri pastarätt med rödbetsfärs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>