Nostalgitripp

IMG_8069

Havregrynsgröt, bovetegröt, skrädmjölsgröt, overnight oatmeal.. Det är oftast någon av dessa grötvarianter som hamnar på mitt frukostbord. Dock finns det en annan gröt, en gröt som ger iallafall mig en liten nostalgitripp tillbaka till yngre år. Vilket är Mannagrynsgröten. Jag minns att vi hade en viktig tumregel, jo den skulle vara klumpfri. Jag och mina systrar vägrade i princip att äta gröten om det fanns någon enstaka klump i, haha, utan den skulle vara platt. Vilket den blir om man rör om ordentligt under tillagningen.

IMG_8062IMG_8067

Även om den idag inte är etta på min gröt lista, så tycker jag att den smakar bra. Det som gör det lilla extra är den där klicken bregott eller kokosolja som sakta men säkert smälter där på grötens topp. Så här bjuder jag på en riktig nostalgibomb, mannagrynsgröten!

mannagrynsgrötIMG_8070 2

Även fast mannagrynsgröten inte innehåller så värst mycket fibrer i jämförelse med bland annat havregryn, är den mättande och tillsammans med andra härligheter blir det en fin fin frukost.

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Nostalgitripp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>