Buckwheat muffin-bread

IMG_7947

Nybakat bröd till frukost kan ibland vara nyckeln till ett lyckorus. Som idag, jisses vilken underbar start på dagen det blev! Satt och kollade ut genom fönstret när solen faktiskt sipprade fram och gjorde gräsmattans gröna strån betydligt grönare. På tal om sol, så var vi ute och fotade sent igår kväll. Det var ett härligt kvällsljus vilket ledde till några riktigt fina bilder som förmodligen kommer komma upp här lite senare.

IMG_7951

Buckwheat muffin-bread, 5 stycken
1 1/2 dl vatten
3 msk chiafrön
2 dl Bovetemjöl
1/3 dl kokosmjöl
1/2 dl havremjöl (går att byta ut)
1 tsk bakpulver
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk smält kokosolja
1 tsk salt
pumpafrön och mullbär, ca 2 msk av varje. (går att byta ut mot solrosfrön, hackade nötter..)

IMG_7953

1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Blanda chiafrön med 1 dl av vattnet. Låt det stå och dra i 3-4 minuter.
3. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke, börja med de torra ingredienserna.
4. Blanda ihop detta med chiafrönen.
5. Klicka ut i muffinsformar, jag använde mig av en färdigformad muffinsplåt. Grädda i ugnen runt 15-20 min. Beroende på er ugn.
PS.. De får ingen gyllenbrun yta utan är ganska neutrala.

IMG_7967

I min macka finner ni bregott, röd mangold, gräslök & lax. Till detta åt jag päroncashewgrädde, som fått stå i frysen ca 15 minuter och drack ett glas havredryck.

IMG_7966

blogstats trackingpixel

14 reaktion på “Buckwheat muffin-bread

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>