Bra start på dagen

IMG_7121 1

Det är inte det lättaste att veta hur dagen borde påbörjas för att det ska bli en bra dag. Det finns så mycket som kan påverka ens humör och mående. Dock kan en härlig och god frukost öka chansen för att dagen blir bra eller bättre än vad den skulle kunnat vara utan. Detta eftersom frukosten är den första byggstenen som ska förse oss med ork och energi under resterande del av dagen. Jaja, ni vet frukost is king.

IMG_7126

I morse åt jag faktiskt en sån där lyckad frukost som för mig lever upp till påståendet ”en bra start på dagen”. Vi är ju alla olika som individer, vissa saker fungerar för många därute och andra inte. Det är bara att ge sig ut på jakt efter sin egen morgonblandning! Vem vet kanske innebär denna frukost variant en bra start för dig också?

IMG_7119En dinkelkaka från markatta med kokosolja, salladsblad, ett kokt ägg, svartpeppar och lite citronsaft.

IMG_7115 1

Skidgröt (Overnight Oatmeal) toppad med hackad mandel, pumpafrön och kokosflakes. 

Skidgröten
2 dl havregurt/yoghurt
1/2 banan
1 dl havregryn 
1 näve hallon
1-2 krm kanel
1-2 krm vaniljpulver
1/2 msk chiafrön

Mixa allt förutom chiafröna med en mixer, ha därefter i fröna och rör runt. Häll detta i en Jar, ett glas eller en skål och låt stå i kylskåpet under natten. Ps..är även gott att äta direkt som en matig smoothieIMG_7132

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “Bra start på dagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>