Day dreaming of juice and kladdkaka

IMG_4525IMG_4581

Emellanåt får jag för mig saker och vill mer än gärna även fullfölja den nya idén så snart som möjligt. Vilket innebär att mitt tålamod inte alltid är det bästa. Ibland när jag ute på en promenad och kommer på någonting, till exempel att jag ska tvätta en tröja, fota ett visst motiv eller förbereda morgondagens väska. Då får jag bråttom hem, trots att det egentligen inte måste göras precis i stunden. Dock kan det i vissa fall även vara positivt då jag får saker gjort istället för att låta dem ”läggas på hyllan” och förmodligen glömmas bort.

IMG_4532

På tal om att få för sig saker. Så satt jag på tåget och hade inget särskilt att tänka på. Så småningom kom jag att tänka på ett äpple son låg i min väska och ja, jag var inte hungrig så därför ville jag inte äta upp det. Plötsligt hade tankarna vandrat hem till vårt fruktfat, där jag samma morgon sätt en apelsin ligga lite ensamt. Vilket ledde till att jag sökte på juice recept på nätet. Baam, ett recept och då var det bestämt. Juice skulle göras. Jag menar är det inte en perfekt dag för juice?

Äppel-, apelsin- och morotsjuice med färsk ingefära. 3 glas (Inspiration härifrån)

3 Äpplen

1 stor Apelsin

1 stor morot

2 bitar ingefära, varje i storlek av en mandel

Skala och kör i en råsaftcentrifug.

IMG_4553

Min tågresa tog inte riktigt slut vid juicen, utan jag skulle självklart in på Instagram och scrolla. Och vad ser jag inte där, om inte en kladdkaka. Om ni nu listat ut hur min hjärna kan fungera, så fick jag även för mig dagen passade perfekt för ett kladdkake bak. En variant som är bra för hälsan ur två aspekter, för det första har den en hög halt av näringsrika ingredienser. För det andra anser jag att choklad är en njutning, vilket är kopplat till livsglädje och glädje är oerhört hälsosamt.

IMG_4590

 Kladdkaka med avokado

2 dl valfritt mjöl (jag tog 1/2 dl kokosmjöl och 1 1/2 dl havremjöl)

1 tsk bakpulver

En nypa salt

 3 msk kakao och 2 msk carobpulver (går bra med 6 msk kakao)

8 mjuka torkade dadlar

2 msk honung

1 liten avokado eller 3/4 av en större

2 ägg & 2 äggvitor

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölet, kakao, bakpulver och salt i en skål. Ha i Avokadon, ägg, äggvitor och dadlar i en annan skål. Mixa detta och dadlarna kommer synas i form av små bitar. Ha därefter i honungen. Blanda de torra ingredienserna med de lösa. Smörj en form med kokosolja eller klä den i bakplåtspapper. Bred ut smeten och in i ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan kakan svalna och in i kylskåpet minst en timma. Toppa med något gott och servera. Ett tips är att servera tillsammans med havregurt, Otroligt gott.

IMG_4591

Tågresan resulterade i att jag samma kväll bjöd min familj på en relativt spontan och sannerligen god kvällsfika.

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Day dreaming of juice and kladdkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>